TRATAREA ANEMIEI

TRATAREA ANEMIEI

    Conform statisticilor ultimilor ani, 40% din populatia planetei sufera de anemie. In general, anemia este o boala specifica femeilor si copiilor. Sangele reprezinta baza vietii si imunitatii, iar de compozitia acestuia va depinde calitatea vietii dumneavoastra.

    Moleculele de hemoglobina, care intra in compozitia eritrocitelor sangelui uman, includ 4 atomi de fier si 514 aminoacizi, inclusiv acei 8 aminoacizi esentiali care nu se pot sintetiza in organismul nostru si trebuie asimilati din produsele alimentare. O cauza frecventa a anemiei o reprezinta insuficienta de aminoacizi din alimentatie.

1.Hemoglobina este copia aproape fidela a moleculei de clorofila verde din plante, diferenta principala fiind faptul ca molecula de clorofila contine in centru un ion de magneziu, iar hemoglobina un ion de fier . Datorita acestei similitudini, unele plante se pot utiliza cu succes pentru imbunatatirea calitatii sangelui. Cele mai bune surse naturale de clorofila din natura sunt recunoscute a fi Spirulina, Chlorella si Lucerna. Aceste plante au un continut bogat in aminoacizi, spirulina detinand recordul prezentei tuturor celor 8 aminoacizi esentiali in compozitia sa.

2. Eritrocitele nu au o viata foarte lunga, ele traiesc in jur de 130 de zile. Din pacate, din diverse cauze, legate de stres, calitatea mediului inconjurator, intoxicatii, atacul radicalilor liberi, eritrocitele se distrug mult mai repede. Din aceasta cauza acest proces trebuie incetinit. Seleniu, fiind prezent  in compozitia unor enzime cu rol important in metabolismul celular, este un puternic antioxidant care previne lezarea si distrugerea celulelor. In fiecare zi ”mor” peste 300 miliarde de eritrocite, de aceea mentinerea stabilitatii compozitiei sangelui este extrem de importanta. Prelungirea duratei de viata a eritrocitelor se poate asigura si cu ajutorul Seleniului.

3. O alta cauza importanta a anemiei poate fi legata de lipsa fierului, care se poate datora si aportului insuficient sau asimilarii proaste a fierului din alimentatie, pierderilor de sange, prezentei parazitilor interni care „sug” sange, din cauza insuficientei vitaminelor B12 si acidului folic, afectiunilor tractului gastrointestinal etc. Asimilarea Fierului depinde si de forma fizico-chimica in care se gaseste acesta la momentul intoducerii in organism. Cercetarile au demonstrat ca doar 10-20% din fierul alimentar se asimileaza. Cel mai bine  se asimileaza fierul sub forma de aminochelat, in care metalul este legat de aminoacizi. Trebuie evitata folosirea in calitate de sursa de fier a preparatelor pe baza de sange. Vitaminele din grupa B Complex sunt necesare pentru mentinerea unui metabolism intracelular sanatos.

4. Deficitului de apa in organism influenteaza negativ calitatea sangelui. Este necesara mentinerea in organism a unei balante optime de rezerve de apa, consumand, de preferinta, apa calitativa biodisponibila. Eficienta aplicarii programului creste daca produsele sunt baute cu apa biologic activa Coral-Mine, ce contine minerale alcalinizatoare. Aceasta apa are proprietati biologice imbunatatite (tensiune superficiala scazuta, pH alcalin 8-8,5/l apa, potential de oxido-reducere negativ), care corespund necesitatilor celulelor organismului. Apa structurata Coral-Mine este imbogatita cu minerale si are un gust placut.

Vizualizare ca: Listă / Grid
Produse pe pagină:
Sortare după:
Coral Mine
      Coral Mine (10 pliculete 1 g)      NOU! Cumpara acum..
Coral Mine
     Coral Mine (30 pliculete 1 g)      NOU! Cumpara ..
Seleniu organic
            Seleniu (100 capsule) ..
Spirulina Premium
            Spirulina (200 comprimate) ..
Acid Folic
                Acid Folic (100 comprimate) ..
Chlorella
              Chlorella (180 com..
Fier organic
           Fier organic (60 capsule)     NOU! Cu..
Lucerna Alfalfa
             Lucerna Alfalfa (120 comprimate)   ..
Tasty B Complex
              Tasty B Complex (30 tablete masticabile) &nb..
Vitamina C lipozomal lichida
                Vitamina D3 lipozomal lichidă pentru..
Vitamina D3 lipozomal lichida
                Vitamina D3 lipozomală pentru absorb..
Toate preturile contin TVA ANPC CostiDesign Agency Ecommerce

Site-ul utilizeaza materiale de pe site-ul oficial Coral Club