PASUL V - PROTECTIA ORGANISMULUI

PASUL V - PROTECTIA ORGANISMULUI

     Modul de viata acceptat de societatea moderna isi dicteaza propriile conditii: consumam rar produse ecologice curate, bem apa de proasta calitate, respiram aer poluat, utilizam medicamente sintetice, ne expunem la actiunea emisiilor electromagneticetoti acesti factori actionand in conditii de stress maxim.

     Odata cu hrana, in organismul nostru patrund antibiotice, hormoni, stimulatori, substante utilizate pe scara larga pentru stimularea cresterii si masei animalelor. In aer se acumuleaza peste 40.000 de diverse substante chimice. In apa potabila de la robinet se regaseste uneori un continut crescut de clor, una dintre cele mai active substante cancerigene, care creste de 2 ori riscul aterosclerozei, afectiunilor cardiace, ale ficatului, ducand la aparitia bolilor cornice si chiar la moarte prematura.

     Cercetarile OMS in domeniul ecologiei au demonstrate ca peste 65% din afectiunile de sanatate ale omului modern sunt legate de mediul ambiant.

 

    Pentru a mentine sanatatea sa pe durata intregii vieti, trebuie sa aiba grija de trei factori:

    Imunitatea se instaleaza din copilaria frageda, adica prin laptele matern. Cele mai insemnate sunt primele trei zile de dupa nastere, cand unele mame nu au inca lapte, ci colostru, care este baza imunitatii copilului. Mai tarziu copilul ar trebui alimentat pana la un an pe cale naturala cu lapte matern, adaugand pe parcurs, cate un pic, terciuri de fructe si legume neprelucrate termic.

    Dar, pentru a pastra o imunitate buna pe parcursul intregii vieti, trebuie sa avem grija de ea respectand cativa pasi esentiali:

• Pentru ca imunitatea noastra (leucocitele) sa poata sa-si indeplineasca rolul sau firesc, trebuie sa avem un sange fluid, adica sa hidratam organismul cu apa atat cantitativ cat si calitativ, permanent. Numai intr-un sange fluid imunitatea noastra isi poate indeplini functiile de aparare

• Dupa fiecare stress, raceala, administrare cu antibiotice sau alte medicamente de ordin chimic, sau dupa o boala mai serioasa, trebuie de restabilit imunitatea prin hrana vie si suplimente naturiste corespunzatoare timp de 1-3 luni

• Miscarea zilnica a organismului, prin practicarea mersului pe jos, sau a unui sport preferat de asemenea mentine imunitatea la nivel inalt de protectie.

    In anul 1956, medicul Denham Harman de la Universitatea din Nebraska, a prezentat pentru prima data ceea ce astazi este cunoscut sub numele de “teoria radicalilor liberi in procesul imbatranirii”. Acest mare pas in cunoasterea medicala a fost, ignorat timp de doua decenii de comunitatea medicala, pana cand dovezile in sprijinul acestei teorii au devenit evidente, astfel incat ea nu a mai putut fi negata, devenind un fapt incontestabil.

    Radicalii liberi sunt molecule inalt reactive cu un electron impar (sau “liber”) pe orbitalul extern, conditie de dezechilibru, care transforma aceste molecule fragmentate in agenti foarte instabili si periculosi din puncte de vedere biochimic. Compusii chimici complecsi, cum sunt cei din structura fiintei umane, dobandesc stabilitatea prin paritatea electronilor moleculelor. Atunci cand, o molecula pierde un electron, ea devine dezechilibrata din punct de vedere electrochimic, instabila biochimic si extrem de reactiva, cautand sa-si recapete stabilitatea prin sustragerea violenta a unui electron de la alta molecula.

    Radicalii liberi din corpul nostru provin in primul rand de la procesele de oxidare derulate in organism pe fond de stres si stari emotionale negative, dar si de la toxinele de tot felul provenite din exterior si ajunse in corp.

    De fiecare data cand un radical liber ataca o molecula normala pentru a-i sustrage un electron, molecula isi modifica in urma acestui process proprietatile initiale, transformandu-se la randul ei in radical liber. O celula mutilata in acest fel la nivel molecular isi pierde functiile de baza, transformandu-se intr-o sursa de noi radicali liberi, gata sa atace alte celule si sa le denatureze functiile. Se genereaza astfel un lant necontrolat de reactii biochimice daunatoare pentru organism, cu repercusiuni foarte grave in timp.

 

Ce putem face deci pentru a ne apara impotriva acestui atac deosebit de virulent?

 

Alimentatia adecvata cu aport de antioxidanti prin care sa cream in organism un mediu de 70% alcalin si 30% acid.

Antioxidantii sunt substante donori de electroni cu sarcina negativa. Patrunderea acestora in organism duce la restabilirea membranelor celulare, alimentarea lor energetica si informationala, incetinirea proceselor de imbatranire si profilaxia cancerului.

Vizualizare ca: Listă / Grid
Produse pe pagină:
Sortare după:
Antistres MindSet
           Antistres MindSet  (90 capsule) NOU! ..
Boswellia
        Boswellia (90 capsule)      NOU! Cumpara acum..
Calmant Evening Formula
           Calmant Evening Formula  (60 capsule) ..
Cardio BP Phyto Control
           Cardio BP Phyto Control  (90 capsule)   &n..
Cardio Pack
      Cardio Pack NOU! Cumpara acum Cardio Pack la pret de depozit si primesti..
Carnitina
              Carnitina (18..
Circuphyt
           Circuphyt  (60 capsule) NOU! Cumpara acum ..
Coenzima Q10
           Coenzima Q10 (60 capsule)      N..
Gel cu argint coloidal Silver
           Gel cu argint coloidal Silver (44 ml) &nbs..
Gheara pisicii
           Gheara pisicii (60 capsule) &nbs..
Gotu Kola
           Gotu Kola (60 comprimate)  ..
Griffonia Simplicifolia
              Griffonia Simplici..
Toate preturile contin TVA ANPC CostiDesign Agency Ecommerce

Site-ul utilizeaza materiale de pe site-ul oficial Coral Club